En el cau dividim els infants i joves per edats en grups que anomenem unitats. A cada unitat li correspon un espai del cau, un color i un equip de caps (que va canviant any rere any).

CASTORS I LLÚDRIGUES

De 6 a 8 anys. El seu color és el taronja i el seu lema és “Riu amunt”. Són els més petits de l’agrupament i viuen un procés de descoberta. Per ells el cau és un nou lloc i és el moment on van descobrint la manera de fer escolta i guia. En aquest moment comencen a descobrir la importància de treballar en equip o el consens, característiques que són presents a totes les unitats.

Descobreix tot el que fan aquí

LLOPS I DAINES

De 8 a 11 anys. El seu color és el groc i el seu lema és “Tant com puc”. La majoria d’aquests infants fa uns anys que són al cau i ja estan habituats a aquest ambient. En aquest moment comencen a agafar responsabilitats com haver de plantar una tenda o ser responsables de les seves coses.

Descobreix tot el que fan aquí

RÀNGERS I NOIES GUIA

D’11 a 14 anys. El seu color és el blau i el seu lema és “Sempre a punt”. En aquesta edat solen viure un procés de creixement vital molt important i al cau viuen el mateix procés. En aquest moment és quan interioritzen els valors escoltes com compartir o parlar els problemes. També deixen de tenir tanta dependència dels caps i són capaços d’actuar sols.

Descobreix tot el que fan aquí

PIONERS I CARAVEL·LES

De 14 a 17 anys. El seu color és el vermell i el seu lema és “Fent camí”. És un moment en el qual ja tenen els valors escoltes interioritzats i intenten projectar-los cap al seu entorn. Se n’adonen del potencial que té la unitat i treballen conjuntament per aconseguir els seus objectius. En aquesta unitat també es treballa la confiança en un mateix i prendre responsabilitats.

Descobreix tot el que fan aquí

TRUCS

De 17 a 19 anys. El seu color és el verd i el seu lema és “Fent servei”. En aquesta edat són els “més grans de l’agrupament” i a vegades és el pas previ per a ser cap. A trucs aprenen a gestionar i viure projectes de transformació social sense necessitar l’ajuda dels caps – en aquesta unitat se’ls anomena animadors perquè els guien en el seu procés. Aquesta és l’única unitat on les generacions estan separades: és per això que parlem de Trucs 1 i Trucs 2.

Descobreix tot el que fan aquí