El Santuari de Rocacorba està situat dalt del massís de Rocacorba, a Canet d’Adri (Gironès), a uns 929 metres d’altitud, just al costat del Puig Sou, (992 m). El cim de la roca té una característica forma de proa i s’anomena popularment “Titanic”. En els dies clars, des de Rocacorba es pot veure des del Cap de Creus, el Montgrí, les Illes Medes, les Gavarres, el Montseny o el Puigmal.

Inicialment, el Santuari de Rocacorba fou l’església d’un antic castell, construït allí pel seu lloc estratègic. El castell va perdre utilitat com a tal, i per aquest motiu, es va anar transformant amb santuari a mida que es va anar reformant. A l’interior s’hi venera una còpia de l’antiga imatge de la Mare de Déu de la Pera, l’original de la qual es conserva al Museu d’Art de Girona.

Actualment el manteniment i la gestió de la casa està compartit entre els agrupaments de Vista Alegre i Sant Narcís. Entre tots intentem tenir l’edifici sempre apunt perquè el puguin utilitzar les entitats que vulguin. La casa disposa de tres habitacions, lavabo, cuina, un ampli menjador amb llar de foc i una gran terrassa a fora.

Si voleu fer ús de la casa podeu contactar l’Enric Cornellà a enric.cornella@gmail.com